Indmeldelse
Skolen er åben for alle slags børn, men det er vigtigt, at forældrene forstår og bakker op om skolens grundlag. Derfor skal alle forældre, der ønsker at indmelde deres børn til en optagelsessamtale med skolelederen og gruppelæreren i den pågældende klasse. Ved optagelse af børn med særlige behov, kan der blive brug for, at skolen foretager en pædagogisk vurdering af, om skolen kan matche forventningerne.
Der er 2 ugers gensidig skolepraktik, hvor både forældre og skole kan sige nej tak.
Du finder blanketten til indmeldelse i hjemmesidens øverste højre hjørne.
Ventelisten
For at komme i betragtning, skal man udfylde en indmeldelsesblanket, der fremsendes til skolen. Indmeldelsesblanket skal være underskrevet af begge forældremyndighedsindehavere-forældremyndighedsindehaver. Herefter kommer man på en venteliste i datoorden, og bliver kontaktet, når og hvis der er plads.
Forældre og kommende elever er altid velkommen til at kontakte skolen for et uforpligtende møde/rundvisning inden indmeldelsesblanket afleveres.
Skolen har to ventelister, en for drenge og en for piger for at sikre en ligelig kønsfordeling. Søskende og fastansat personales børn har fortrinsret på den enkelte venteliste for henholdsvis drenge og piger.
Skolen definerer søskende som børn med samme biologiske forældre, enten samme biologiske mor eller samme biologiske far. Grundet de nye familiemønstre i samfundet i dag, har vi tilpasset skolens søskendepolitik, så de passer ind i en moderne kontekst. Børnene behøver ikke være tilmeldt samme folkeregisteradresse for at være omfattet af søskende fortrinsret. Adopterede børn ligestilles med biologiske børn. Mindst en af forældrene på barnets folkeregisteradresse skal have forældremyndigheden for det pågældende barn.
Hvis der til en årgang er indmeldt forholdsvis mange søskende og fastansattes børn af det ene køn, kan bestyrelsen give dispensation til at fravige den ligelige kønsfordeling.
Hvis der ikke er plads til alle med fortrinsret i årgangen, er indmeldelsestidspunktet det afgørende for, hvem der optages, og alle søskende vil ikke blive optaget i klassen.
For at opnå fortrinsret og blive optaget i børnehaveklassen foran børn uden fortrinsret skal søskende og fastansat personales børn være indmeldt senest den 5. september året før, de skal starte i skole.
Søskende, der indskrives efter den 5. september året før skolestart, vil opnå fortrinsret på ventelisten til klassen, og der vil være mulighed for at søge søskendedispensation. Det vurderes i hvert enkelt tilfælde om i samarbejde med gruppelæreren, om klassen kan rumme en elev mere.
Efter 5. september vil skolen påbegynde indskrivning af elever, og når klassen er fyldt, vil øvrige børn på ventelisten få skriftlig besked, om at de desværre ikke kan tilbydes en plads til pågældende skoleår, men at de såfremt de ønsker det vil blive stående på ventelisten, og børn på ventelisten vil herefter blive kontaktet i den rækkefølge som de står i på ventelisten, hvis der opstår en ledig plads i klassen.
Nye fastansattes børn kan efter bestyrelsens godkendelse optages på skolen uanset klassekvotient.
Indskrivningsmøde holdes slut september måned for næste års tidlig skolestart/børnehaveklasse. Til mødet indkalder skolen forældre til de indskrevne børn samt de næste 3 drenge og 3 piger på ventelisterne. Børn på ventelisten har forinden mødet fået besked om hvilket ventelistenummer barnet har.
Børn med ventelistenummer får inden jul i året inden skolestart besked om de kan tilbydes en fast plads.
Indmeldelsesgebyr skal indbetales hurtigst muligt efter at opkrævning er udsendt for at bevare pladsen på skolen.
Søskende skal gå på skolen samtidigt for at oppebære søskenderabat på skolepenge og indmeldelsesgebyr.
Et barn der er søgt skoleudsat, kan overflyttes til næste års venteliste, det er indmeldelsesdatoen der er ancienniteten, med mindre man er søskendebarn.