Miljøråd

Hvad er MILJØrådets opgave i 2019/20?

Miljørådet på Norddjurs Friskole har en historisk vigtig opgave i disse år. Vi skal gå fra at være grøn-agtige og synes, at små bække er nok til at samle en å, til at være bevidst grønne med tanke på, at der skal mange små bække til, før at vi har vand nok under vores paddleboards til en rigtig sejltur.

Miljø er på verdensplan en langt større opgave end nogensinde før. Og så uendelig vigtig, at det næsten er skræmmende. Men for at gå fra skræmmekampagne og magtesløshed til det, vi rent faktisk kan gøre, vil miljørådet sætte fokus på, hvad børn kan i børnehøjde med et miljø, hvor initiativerne på langt sigt rækker op i både voksenhøjde og udover det helt lokale.

Vi skal se på

• hvilke initiativer kan på kort og langt sigt gøre vores skole grønnere?
  • Hvilke initiativer kan vi iværksætte, der involverer flere end bare os selv?
  • Hvilke initiativer kan danne og uddanne os i forhold til fremtiden udenfor og efter skolen?
  • Hvordan forholder vi os konkret til større arrangementer (fælleslejr, sommerfest o.l.)

Vi er optaget af

• At få vores regnvandsopsamler til at give vand til alle toiletskyl i mellemtrinsbygningen.
  • At få skabt en laderstation (Tower of power), der kan oplade vores mobiltelefoner.
  • At få reduceret mængden af engangsplastik til et absolut minimum.
  • Af have en affaldssortering, der svarer til de sorteringsenheder, kommunen arbejder med, og som alle kender og kan se funktionaliteten af.
  • At være økologiske i den mad, der indkøbes på skolen.
  • At nedsætte mængden af kød, der købes på skolen.
  • At producere rengøringsklude af up-cyklede håndklæder som erstatning for plastikholdige købeklude.

Miljørådet er sammensat af

• Elever fra alle klassetrin udover børnehaveklassen.
  • En lærer til at koordinere og hjælpe med initiativer og egentlige projekter.
  • Vi mødes ca 20 lektioner i løbet af skoleåret og arbejder derudover i egen tid med forskellige projekter.

På miljørådets vegne

Gitte Herdin, lærer.